Din inimă și respect pentru seniori

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 23 noiembrie 2023, copiii grupului de cateheză „Sfântul Atanasie” al Parohiei Independența au mers la căminul de bătrâni „Sf. Antim Ivireanu” din Călărași.

În cadrul orelor de cateheză, copiii au confecționat felicitări și brățări pe care le-au dăruit celor 43 de seniori, alături de pliante, iconițe, dar și ceva dulce. Aceștia s-au rugat și au cântat împreună cântări închinate Maicii Domnului. Uitându-ne la acești seniori, ne-am amintit de Părintele Arsenie Papacioc, care ne-a lăsat celebra sintagmă: „dacă tinerețile ar ști, iar bătrânețile ar putea…”. Cei mai tineri le oferim celor mai în vârstă din vitalitatea, energia și entuziasmul nostru, iar seniorii ne dau înapoi din experiența și înțelepciunea lor.

Ne-am gândit ca această activitate să aducă o împlinire sufletească plăcută pentru toţi participanţii, în sensul că pentru câteva ceasuri petrecute împreună pe parcursul călătoriei cu microbuzul, fie în rugăciunea comună, să se bucure de prezenţa bunicilor, iar bătrânii afectaţi de singurătate să simtă prezenţa nepoţilor. Biserica noastră n-ar trebui să piardă nici o ocazie pentru a-i ajuta pe aceşti oameni să se simtă iubiţi şi apreciaţi. Să vă dea Dumnezeu sănătate și să vă poarte de grijă.

Vârstnicii pot uita de singurătatea apăsătoare, pot trăi în prezent, își vor regăsi nepoții și copiii și vor avea puterea să le ofere din înțelepciunea și afecțiunea lor, atunci când se încarcă din vitalitatea și energia credinței, din dăruirea preotului slujitor, care se trăiește pe sine în suferința fiecăruia, ca drept și bun slujitor al Mântuitorului. Și, astfel, bătrânețea se poate preface dintr-un asfințit de soare într-o luminoasă punte de continuitate între trecut, prezent și veșnicie.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași

Related Posts

Sari la conținut