„Unde ești, Adame?” – Proiecție de film în Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 07 noiembrie 2023, în Sala mare a Consiliului Județean Călărași a avut loc proiecția filmului documentar-istoric „Unde ești, Adame?”, eveniment desfășurat în cadrul Protocolului de colaborare dintre Protopopiatul Călărași și Casa Corpului Didactic Călărași.

Titlul filmului este o întrebare care a fost pusă mai întâi de Dumnezeu atunci când Adam a crezut că se poate ascunde de Dumnezeu. Starețul Grigorie face referire la una din omiliile Sf. Simeon Noul Teolog despre nevoința de căință pentru toți creștini, adică dialogul lui Adam cu Dumnezeu după cădere. Producătorul filmului a mărturisit că a făcut promisiunea că filmul nu o să fie îmbunătățit sau schimbat, ci va arăta lucrurile reale.

În cuvânt său, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, a subliniat că filmul se referă la oamenii care nu se ascund de Dumnezeu și își dedică toată viața pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a sta de vorbă cu El. Acești oameni nu pot trăi altfel – este dragostea care le arde în inimi pentru Dumnezeu.

La acest eveniment au fost prezenți peste 600 de participanți, preoți, cadre didactice și elevi.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut