Seară de film duhovnicesc pentru copii

 

În ziua de marți 7 noiembrie 2023, un grup de 20 de copii din Parohia Independența, Protopopiatul Călărași însoțiți de Preacucernicul Părinte Dănuț Noapteș și doamna preoteasă Romina Noapteș au participat la filmul : Unde ești, Adame?

Filmul documentar „Unde ești, Adame?” a fost lansat în 20 de țări și subtitrat în 22 de limbi și a fost selectat pentru proiecție la mai multe festivaluri de film.

Printre avantajele participării la un film în educația copiilor vom aminti: în timpul proiectării filmului, indiferent de nivelul lor, elevii participă trup şi suflet la acţiune, la împărtăşirea de sentimente şi informaţii. Neaşteptat, prin vizionarea filmului copii practică deschiderea la comentariu, îşi formează deprinderea de a avea opinii. Limbajul filmului nu este doar direct, ci şi sugerat. Sugestia îl familiarizează pe elev cu gândirea deductivă şi inductivă, asociativă, creativă, laterală.

„Este o dragoste pe care nu o poți opri în sufletul tău. Mulți dintre ei nu știau că vor deveni monahi. Și nimeni dintre dumneavoastră nu poate ști cu siguranță dacă nu cumva mâine dimineață își va dori să devină monah. Monahismul este o adeverire a existenței lui Dumnezeu” a explicat și Arhid. Oleksandr Plyska, producătorul filmului.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.

Related Posts

Sari la conținut