Cerc catehetic la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași

„Cât mai suntem, cât mai sunt, mângâiați-i pe părinți

 

 

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, duminică, 29 octombrie 2023, la biserica parohiei Independența s-a desfășurat cateheza ,,Pagini din istoria Parohiei Independența”, în cadrul Cercului Pastoral nr.7, al Protopopiatului Călărași.

Membrii grupului catehetic parohial, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză în cadrul căreia, sub coordonarea preacucernicului părinte paroh Gheorghe Marcian, au învățat cum a luat ființă parohia Independența, care au fost preoții slujitori, dar și cântăreții parohiei, de-a lungul timpului. De asemenea, în cadrul catehezei, copiii și-au prezentat bunicii și au avut ocazia de a evidenția rolul acestora în formarea lor duhovnicească, bătrânii fiind de multe ori cei care îi îndrumă pe tineri să participe la sfintele slujbe.

În continuare, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, protopop al Protopopiatului Călărași a mulțumit tuturor pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la această cateheză, preacucernicilor preoți ai parohiei, dar și doamnelor preotese, pentru implicarea în organizarea și desfășurarea orei de cateheză și a îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica și lăudându-i pentru cunoștințele etalate.

La finalul catehezei, copiii au interpretat cântece religioase precum „Să faci, o Iisuse, din inima mea” și „Cuvine-se cu adevărat”, după care au primit surprize dulci din partea parohiei.

A consemnat preacucernicul părinte Dobre Laurențiu Marian, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut