Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 10 octombrie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, consilier administrativ-bisericesc.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța cimitirelor parohiale în viața Bisericii și a credincioșilor ei, acestea reprezentând Biserica sfinților. Părintele a reamintit că cimitirele trebuie să fie îngrijite și respectate, deoarece sunt printre cele mai sacre locuri dintr-o comunitate.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar, dar și detalii cu privire la organizarea procesiunii cu „Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului” de la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, organizată de Centrul Eparhial, cu prilejul sărbătorii praznicului „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (miercuri – 8 noiembrie a.c.), hramul străvechiului aşezământ monahal „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte paroh Constantin Călin, de la Parohia Călărașii Vechi, din Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: ,,Rolul preotului și al cântărețului în cântarea liturgică ortodoxă”.

Tot în cadrul acestei ședințe administrative, doamna Zainea Elena-Ionela, asistent social în cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Călărași, a dat citire referatului „18 octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut