Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în Protopopiatul Călărași

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, marți, 03 octombrie 2023 Protopopiatul Călărași în colaborare cu Palatul Copiilor Călărași și Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” din Călărași au organizat o activitate dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

În deschiderea acestei activități, părintele protopop a adresat un cuvânt celor prezenți în cadrul căruia a îndemnat să îi cinstim pe cei în vârstă și le-a urat seniorilor ani binecuvântați de Dumnezeu. Apoi un grup de eleve, din cadrul cercului „Muzică populară” oferit de Palatul Copiilor Călărași, coordonat de doamna director Zamfir Lavinia,  a susținut un program artistic cu cântece din repertoriul folcloric de care seniorii au fost foarte încântați.

La sfârșitul programului, seniorii au fost serviți cu plăcinte și prăjituri pregătite special pentru ei. De asemenea, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Călărași le-a oferit și alte daruri (fructe, cozonaci și prosoape).

Activitatea și-a atins scopul propus, având în vedere faptul că vârstnicii s-au declarat surprinși în mod plăcut, manifestându-și mulțumirea, aprecierea și recunoștința față de cei implicați în organizarea acestei zile festive, dedicată exclusiv dumnealor.

Acest eveniment face parte din calendarul activităților cuprinse în cadrul parteneriatelor încheiate de Protopopiatul Călărași cu Palatul Copiilor Călărași și Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” Călărași și este dedicat „Anului Omagial al Pastorației Persoanelor Vârstnice” precum și împlinirii a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

 

A consemnat Elena Zainea, asistent social în cadrul Protopopiatului Călărași

 

Related Posts

Sari la conținut