Pelerinaj la ceas de sărbătoare în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Duminică, 24 septembrie 2023, credincioșii parohiei Independența din Protopopiatul Călărași, alături de preotul paroh Gheorghe Marcian, au mers în pelerinaj la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, pentru a participa la Sfânta Liturghie, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, fiind prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de 7 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Predica a fost susținută de Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos care  a vorbit, în cuvântul său, despre pescuirea minunată, săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea chemării la apostolat a ucenicilor Săi, despre exemplul de smerenie pe care ni-l dă Simon Petru, despre chemarea celor patru frați pentru a fi pescari de oameni.

În drum spre casă, am poposit și la Mănăstirea Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavriil”, pentru a ne închina și continua rugăciunile.

Plini de încărcătură duhovnicească, ne-am întors bucuroși la casele noastre.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut