Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 11 Iulie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Consilier Administrativ-Bisericesc, Cristi Gavrilă.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care adus cunoștința celor prezenți aspecte cu privire la importanța capelelor mortuare în parohii și necesitatea solicitării actelor necesare depunerii unui decedat la capelă, evitând astfel unele situații neplăcute.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar și a oferit detalii cu privire la organizarea unor cursuri de formare profesionale pentru credincioșii de peste 18 ani, cu sprijinul Centrului Român pentru Educație și Dezvoltare Umană.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte paroh Mincu Adrian, de la parohia Mircea Vodă – Călărași, din Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: ,,Contribuția lui Anton Pann la înfrumusețarea muzicii psaltice românești”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut