Premii, diplome și felicitări Grupului de Cateheză din Parohia Independența

„Pe cel ce Mă va mărturisi pe Mine în fața oamenilor, îl voi mărturisi și Eu în fața Tatălui Meu Care este în ceruri; dar de cel ce se va lepăda de Mine în fața oamenilor, de acela Mă voi lepăda și Eu în fața Tatălui Meu Care este în ceruri.”

Duminica I după Rusalii, 11 iunie 2023, a fost rânduită de Biserica noastră pomenirii Tuturor Sfinților, care din veac au bineplăcut lui Dumnezeu. De aceea, duminica aceasta se numește Duminica tuturor Sfinților. În această zi, sunt cinstiți toți sfinții de la începutul lumii și până astăzi, pentru a arăta sfințirea oamenilor si  răspândirea Sfântului Duh.

In această duminică, parohia Independența din Protopopiatul Călărași a marcat finalizarea activităților, din acest an școlar, organizând o festivitate de premiere care a debutat cu un moment de rugăciune și mulțumire prin binecuvântarea părintelui pentru micii enoriași înscriși în proiectul „Hristos împărtășit copiilor”.

Cu acest prilej, părintele  paroh Gheorghe Marcian, a înmânat diplomele, cărți, iconițe și câte o pungă cu dulciuri copiilor pentru activitățile catehetice desfășurate în parohie.

Părintele le-a amintit copiilor că biserica este locul în care diferitele generații sunt chemate să împărtășească planul de iubire al lui Dumnezeu, printr-un raport de schimb reciproc de daruri, cu care fiecare este îmbogățit prin harul Duhului Sfânt.

Activitățile noastre din cadrul orelor de cateheză au avut ca scop apropierea copiilor și a tinerilor de biserică, participarea cât mai deasă la sfintele slujbe, crearea unui spațiu de colaborare, cultivarea frățietății și a evlaviei prin conștientizarea legăturii neîntrerupte dintre membrii Bisericii luptătoare și ai Bisericii biruitoare.

„Țin să le mulțumesc și să îi felicit pentru implicarea lor si a părinților lor, cu toată dăruirea în misiunea propovăduirii lui Hristos, și în apropierea acestora de Biserică”, a mărturisit părintele paroh Gheorghe Marcian.

La finalul acestei activități copiilor le-a fost pregătită o agapă de doamna preoteasă Gheorghe Mariana, iar bucuria și emoția au fost prezente în sufletele copiilor.

„Vreau să cred că aceste suflete alese vor da roade spre slava lui Hristos peste ani”.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut