Cerc catehetic la Parohia Roseți II din Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, luni, 29 mai 2023, la biserica parohiei Roseți II s-a desfășurat cateheza ,,Învățături morale – Cele 10 porunci”, în cadrul Cercului Pastoral nr.4, al Protopopiatului Călărași.

Elevii Școlii Gimnaziale „Iancu Rosetti”, însoțiți de profesoară de religie Mincu Alina, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză în cadrul căreia copiii au învățat cum a primit profetul Moise cele 10 porunci de la Dumnezeu și au extras învățături morale de mare folos pentru fiecare credincios. De asemenea, în cadrul catehezei au avut loc diferite jocuri interactive prin care au fost testate cunoștințele dobândit.

În continuare, delegatul din partea Centrului Eparhial, domnul inspector Eparhial, Tănase Alexandru Ștefan i-a felicitat pe doamna profesoare și pe copii pentru implicarea din cadrul catehezei și i-a îndemnat ca fiecare dintre ei să își urmeze visul în viață, pentru a deveni cei mai buni în meseria pe care și-o vor alege.

În încheiere, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, protopop al Protopopiatului Călărași a mulțumit tuturor pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la această cateheză, doamnei profesoare pentru implicarea în organizarea și desfășurarea orei de cateheză și a îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica și lăudându-i pentru cunoștințele etalate.

La finalul catehezei, copiii au interpretat cântece religioase precum „Să faci, o Iisuse, din inima mea” și „Cuvine-se cu adevărat”, iar din partea părintelui paroh Șerban Georgian, au primit surprize dulci.

A consemnat preacucernicul părinte Dobre Laurențiu Marian, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut