Ocrotind și ajutând copii ne vom asigura viitorul

Preocuparea pentru educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor reprezintă o constantă pentru slujitorii și comunitatea Parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași astfel că ne străduim să ținem aproape copii și tinerii prin diverse activități și ateliere organizate de parohie.

Un moment deosebit l-a reprezentat anul acesta vizita la Grădina Zoologică și Parcul Dumbrava din Municipiul Călărași. Am ales această perioadă de început de iunie nu întâmplător, am vrut să marcăm Ziua Internațională a copilului dar și ca o recompensă pentru că acești copii și tineri au fost prezenți la orele de Cateheză duminicală  dar și la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica noastră.

Mulți dintre aceștia s-au bucurat enorm de această surpriză pentru că au avut ocazia să pășească pentru prima dată în aceste locuri dar și pentru momentul de rugăciune și dialog  duhovnicesc pe care l-am inițiat cu aceștia.

Aduc mulțumiri familiei mele dar și bunilor credincioși din parohie, care mi-au fost alături la pregătirea acestei surprize, pentru masa și dulciurile de care copii s-au bucurat foarte mult.

Am parafrazat prin titlul acestui articol un medic credincios care a vorbit într-un interviu despre importanța pe care trebuie să o acordăm copiilor noștri încă din primii ani de viață și mai apoi să nu uităm să le fim alături până la adolescență și de ce nu, dacă vorbim de slujitorii bisericii le vom rămâne alături pe tot parcursul vieții.

Toate activitățile desfășurate în parohie și în afara ei, își propun să ofere copiilor, într-un mediu prietenos și jovial, cunoștințe, deprinderi și abilități care completează noțiunile dobândite de ei la școală și care să le fie de folos și pe mai departe.

A consemnat părintele Dănuț Noapteș, preot II la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut