1 IUNIE – ZÂMBET DE COPIL ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Duminică, 28 mai 2023, la ora de cateheză în Parohia Independența, din  Protopopiatul Călărași, copiii s-au adunat cu emoție și freamăt alături de părinți, doamna preoteasa Gheorghe Mariana, dar și de doamnele învățătoare Bălașa Ioana și Bucur Mioara, pentru a sărbători în avans Ziua Internațională a Copilului, cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria.

Ziua de 1 Iunie este despre copii, despre zâmbetul și puritatea lor, despre binecuvântarea de a dărui și de a aduce bucurie în viața celor mici de lângă noi. În această zi, mai mult ca în celelalte, ne amintim de cuvintele Mântuitorului: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 18, 3).

Părintele Paroh Gheorghe Marcian a pregătit pentru copii un program cu activități distractive în aer liber, dar și educative.  Prin participarea la activitățile de creație, copiii și-au dezvoltat simțul estetic, iar prin colaborarea în echipă și prin comuniune au înțeles că lucrurile pot fi făcute mai ușor și mai bine. Importanța unei bune educații este subliniată și de Sfântul Ioan Gură de Aur care ne spune: „Dacă-l educi cum trebuie pe copilul tău și-l faci să aibă evlavie și iubire, dacă și el va face la fel cu copiii săi, se va alcătui un lanț binecuvântat datorită ție, care ai devenit rădăcina întregului bine.

La finalul zilei, biserica a fost plină de glasurile vesele ale copiilor care au cântat împreună tradiționalul „La mulți ani !” și s-au bucurat de o mică agapă  pregătită pe placul lor și de mici surprize făcute de părinte.

Îi îndemnăm pe toți cei implicați în educația celor mai tineri să fie un exemplu viu, arătându-le în fiecare zi ce înseamnă generozitatea, bunătatea, iubirea necondiționată și iertarea, cultivând în sufletul lor valori, principii, repere și tradiții frumoase și sănătoase. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a sărbători Ziua Copiilor și în biserică, sub privirile ocrotitoare ale sfinților, și îi mai așteptăm cu drag să descoperim împreună bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și cu oamenii.

A fost o zi plină de culoare, energie pozitivă și multe zâmbete. La mulți ani tuturor copiilor!

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut