Daruri şi bucurie pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi

Miercuri, 24 mai 2023, Protopopiatul Călăraşi în colaborare cu Liceul Danubius şi Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi au desfăşurat acţiunea social-educativă „Un pom pentru un om ”.

Evenimentul a început cu o vizită a elevilor claselor a III – a A şi a XI – a D ai Liceului Danubius Călăraşi însoţiţi de cadrele didactice, la sediul Protopopiatului Călăraşi, unde au vizitat şi admirat icoanele vechi pictate pe lemn din sala de sedinţe.

Partea a doua a evenimentului s-a desfăşurat la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi unde elevii au plantat pomi şi flori şi au susţinut un program artistic specific Sărbătorii Înălţării Domnului şi Zilei Eroilor.

La sfârşitul programului, elevii au dăruit tuturor vârstnicilor pachete cu ouă roşii, cozonac, fructe şi apă şi coşuleţe cu flori confecţionate de ei, din hârtie.

De asemenea, Biroul de Asistenţă Socială al Protopopiatului Călăraşi a donat alimente de bază pentru prepararea hranei acestora.

Acest eveniment face parte din calendarul activităţilor cuprinse în cadrul parteneriatelor încheiate de Protopopiatul Călăraşi cu Liceul Danubius  Călăraşi şi Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi şi este dedicat „Anului Omagial al Pastoraţiei Persoanelor Vârstnice”, precum şi împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

A consemnat Elena Zainea, asistent social în cadrul Protopopiatului Călăraşi.

 

Related Posts

Sari la conținut