PREMII gimnaziu – C.S.R. faza națională 29 aprilie 2023, Alba Iulia

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, a avut loc festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Cultură și Spiritualitate Românească (limba si literatura romană si religie) pentru elevii de gimnaziu.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 26 – 30 aprilie 2023, la Alba Iulia, probele (scris și oral) fiind susținute la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia.

Aceasta este o competiție națională de excelență, la care participă elevi din toată țara, din învățământul de stat, particular și confesional (toate cultele), din clasele V-VIII.

Elevii cu aptitudini literare și religioase sunt selectați anterior în județele lor  (faza județeană a competiției), calificându-se, ulterior, cei mai buni la faza națională.

Olimpiada are teme variate, bogate în semnificații, fiecare elev pregătindu-se potrivit vârstei și programelor școlare la cele două discipline:

– Creația ca dar al iubirii divine (clasa a V-a);

– Eu și universul meu familial (clasa a VI-a);

– Omul în comuniune cu semenii și divinitatea (clasa a VII-a);

– Iubirea ca formă de comuniune și împlinire (clasa a VIII-a).

 

Elevele de gimnaziu din cadrul I.Ș.J. Călărași, s-au întors acasă cu PREMII SPECIALE de la Olimpiada Națională Cultură și Spiritualitate Românească, după cum urmează:
1. DUMITRESCU Ruxandra Elena (Clasa a V-a), Școala Gimnazială Nr. 1 Lehliu-Gară (Prof. L.L.R. Elena CRIȘAN Carmen și Prof. R. ALEXA Elena);

  1. POPESCU I. I. Amalia Maria (Clasa a VI-a), Școala Gimnazială „Mircea Nedelciu” Fundulea (Prof. L.L.R. PRUNUȚĂ Georgeta Nicoleta și Prof. R. STERE Petronela);
  2. SPIROIU M. O. Casiana (Clasa a VII-a), Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călărași, (Prof. L.L.R. TOMOȘOIU Aurelia);
  3. MOCANU D. F. Ariadna Maria (Clasa a VIII-a), Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița (Prof. L.L.R. BITEȘ Maria și Prof. R. PRIPAS Georgeta).

 

Felicităm elevele olimpice, profesorii îndrumători și pe părinții acestora.

 

 

 

A consemnat Pr. Prof. Spiroiu Mișu, I.Ș.J. Călărași

Related Posts

Sari la conținut