Grijă duhovnicească pentru creștinii din Parohia Independența

În Duminica a 5-a din acest Post un număr de 56 de fii duhovnicești din Parohia Independența, au pornit într-un frumos pelerinaj la Mânăstirile din Protopopiatul Călărași.

Punctul central al pelerinajului nostru l-a reprezentat participarea la frumoasa și înălțătoarea slujbă arhierească alături de Preasfințitul Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor la Mânăstirea Radu Negru.

Cu toții cunoaștem încă din copilărie că perioadele acestea din timpul anului ne înalță sufletește și ne face să ne simțim mai aproape de Dumnezeu.

Ajungând cu ajutorul Domnului slujitor la Altar mi-am dar seama că este nevoie să căutăm cât mai multe metode pastorale pentru a ne apropia de oameni.

Cu ani în urmă când am început să organizez aceste pelerinaje am observat că există o categorie de creștini care ne însoțesc  și care deși sunt de vârstă mai tânără  sunt însetați de cunoaștere și aflare a Adevărurilor de credință. Mai tarziu acești creștini ne-au devenit oameni de bază în Sfânta Biserică și sunt nelipsiți de la sfintele slujbe din Duminici și Sărbători.

Așadar, aceste gânduri îmi doresc să ne fie de sprijin în misiunea noastră preoțească și să nu încetăm să folosim orice ocazie de a invita și a însoți credincioșii noștri  la toate evenimentele religioase pentru că tot acest efort ne va fi răsplătit și ne vom bucura de prezența lor la Sfânta Liturghie.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.

 

Related Posts

Sari la conținut