Marșul pentru Viață – Luna pentru viață 2023 – ,,Viitorul este pro-viață”– organizat în Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași a organizat în ziua de sâmbătă, 25 martie 2023, Marșul pentru Viață, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași și Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Acest eveniment s-a aflat la a XIII-a ediție națională, iar tema din acest an ,,Viitorul este pro-viață” – a avut ca scop promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți şi sprijinirea familiei creştine.

Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creștin ideea de sacralitate a vieții umane și de conștientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre.

Al doilea pilon pe care se sprijină «Marșul pentru viață» este acela de a susține viitoarele mame care se află în situație de criză de sarcină și susținute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovnicești, dar și din punct de vedere material.

Evenimentul s-a desfășurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, unde au participat credincioşi, copii, profesori de religie, domnul Marius Dulce, Primar al Municipiului Călăraşi, care într-un glas au mărturisit apărarea vieții și a familiei.

Acţiunea a debutat cu oficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către părintele Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, părintele Mișu Gabriel Spiroiu, Inspector de Religie și părintele Laurențiu Marian Dobre, Secretar al Protopopiatului Călărași.

După oficierea slujbei de Te Deum, părintele protopop Vasile Viorel Dinu a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor prin care a evidențiat că Marșul pentru viață este o formă de împărtășire a crezului evanghelic, conform căruia viața trebuie privită ca darul suprem pe care Dumnezeu ni-l dă fiecăruia dintre noi. De asemenea, Preasfinția Sa a pus la inima părinților și viitorilor părinți cuvintele Mântuitorului, care răsună peste veacuri și  anume „Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc, nu va intra în ea!” (Luca 18, 16-17).

După cuvântul părintelui protopop, grupurile catehetice ale parohiilor Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Mircea Vodă din Municipiul Călăraşi, dar și Corul Laetitia Angelorum au susţinut un mic recital cu piese dedicate familiei creştine.

La final, toți copiii participanți la acest eveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și la diferite jocuri interactive. De asemenea, cu această ocazie au fost plantați doi pomi și flori, înfrumusețând și mai mult curtea sfântului locaș.

Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți.

A consemnat preot Laurenţiu Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut