Activități premergătoare Marșului pentru Viață

În perioada 22-23 martie 2023, la Școala Gimnazială ,,Carol I” din Călărași, s-a desfășurat o activitate ,,Pro Viața”, în cadrul căreia elevii claselor a V-a A, respectiv a V-a B, coordonați de doamna profesoară Păun Mirela, și-au exprimat gândurile printr-un atelier de creație, gânduri menite să arate cât de important este viața pruncului și că fie care copil reprezintă un dar al lui Dumnezeu pentru părinți și pentru întreaga lume.

Pancartele personalizate, realizate cu bucurie de către elevi, au avut drept conținuturi următoarele mesaje: ,,Alege Viața!”, ,,Fiecare copil merită o poveste”, ,,Familia este cea mai importantă”, Corpul meu, alegerea ta, mami!” ,,Femeia este o ființă unică. Numai în ea pot bate două inimi.”

În urma acestei activități, elevii au dobândit mai multe cunoștințe despre viața pruncului din pântecele mamei și au rămas impresionați de faptul că Dumnezeu este Cel Care binecuvântează părinții cu nașterea pruncilor.

De asemenea, tot în această perioadă, doamna profesoară Păun Mirela a citit elevilor de la Școala Gimnazială ,,Carol I” și de la Școala Gimnazială ,,Dor Mărunt” o poveste ce poartă titlul ,,Bebe-o poveste din burtica” și este scrisă de Veronica Iani, având dorința de a împărtăși acestora bucuria și siguranța pe care un copil le simte atunci când este lângă mama sa.

Copiii au fost fascinați de evoluția pruncului din burtica mamei, îndeosebi de faptul că în ziua a șaisprezecea, pruncului îi bate inimioara, deși mărimea lui este cât a unei semințe de mac.

Aceste activități pentru sprijinirea vieții vor fi încununate cu Marșul pentru viață ,,Viitorul este pro viața”, ce se va desfășura pe data de 25 Martie, unde elevii vor veni, însoțiți de doamna profesoară.

A consemnat doamna Păun Mirela, profesoara de religie a Școlii Gimnaziale ,,Dor Mărunt” și a Școlii Gimnaziale ,,Carol I”.

Related Posts

Sari la conținut