DIN RESPECT PENTRU O VIAȚĂ DE TRUDĂ

În perioada Postului Mare, Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, organizează o serie de activități în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, dedicat Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice. Acestea sunt desfășurate de către grupul de cateheză, al parohiei, sub coordonarea părintelui paroh Gheorghe Marcian si a doamnei preotese Gheorghe Mariana.

Astfel, vineri, 10 martie 2023, copiii grupului de cateheză parohial s-au deplasat la „Centrul de îngrijire și asistență” Ciocănești, însoțiți de părintele paroh Gheorghe Marcian, părintele Tudorache Paul, de la parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva, dar și de doamna preoteasă Gheorghe Mariana, unde au săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat întregul personal al centrului, împreună cu pacienții.

Activitatea, derulată în cadrul concursului naţional catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” s-a concretizat  atunci când micii artişti au oferit în dar mărţişoarele create persoanelor aflate într-o situatie  dificilă, ca semn de preţuire şi recunoştinţă, aducând un strop de lumină și bucurie în sufletele lor. Entuziasmaţi şi plini de voioşie, copiii au pus suflet în realizarea acestor obiecte, gândindu-se că mărţişoarele nu vor fi dăruite nu numai părinţilor şi bunicilor, dar şi persoanelor în vârstă aflate într-o situaţie mai delicată.

A fost un moment emoţionant, persoanele din centru având lacrimi în ochi în momentul în care au primit darurile menite să vestească venirea primăverii .Ei au mai dăruit iconițe și mucenici moldovenesti, deoarece în ziua premergătoare au fost serbați Sfinții 40 de mucenici din Sevastia.

De altfel, şi micuţii au simţit aceeaşi emoţie, acţiunea fiind una din inimă pentru inimile semenilor, tinerele generaţii fiind învăţate prin aceste activităţi să respecte şi să dezvolte o relaţie vie cu aproapele lor, mai cu seamă cu persoanele în vârstă, şi să păstreze nealterată această legătură de iubire cu semenii şi cu Dumnezeu.

Întâlnirea s-a încheiat prin recitarea unor poezii inchinate mamelor, cu cântece și pricesne dedicate Fecioarei Maria.  Copiii sunt hotărâți să mai viziteze bătrânii cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos.

A consemnat preacucernicul părinte Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut