Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 14 martie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacuviosul părinte vicar a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța Tainei Sfintei Spovedanii și despre responsabilitatea preoților în cadrul acestui act liturgic, îndemnându-i totodată la tratarea cu mare atenție a tuturor provocărilor apărute în cadrul sfintelor taine și ierurgii, întrucât „nimic nu-i mai sfânt și mai frumos, decât să-i slujești lui Dumnezeu”.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte Marian Oancea, preot II la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul – Alexe din Călărași, Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: ,, Parohia, familia și persoanele vârstnice: comuniune și conlucrare”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut