ATELIER DE CREAȚIE „ÎMPREUNĂ CREĂM BUCURII”

„Dumnezeu, lumii a dat / Mărțișor de neuitat / Când peste lut a suflat / Și cu viață ne-a-nzestrat.”

 

În perioada 20-24 februarie 2023, copiii care alcătuiesc grupul de cateheză al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași, coordonați de către părintele paroh Gheorghe Marcian, dar și de doamna preoteasă Gheorghe Mariana, au continuat tradiția cu privire la activitățile dedicate zilelor de 1 și 8 martie, deoarece nu putem întâmpina altfel primăvara decât cu o serie de ateliere dedicate unuia dintre simbolurile ei, mărțișorul.

În prag de primăvară, prin semnificația șnurului, aceea de a împleti viața cu lumina, mărțișorul devine un simbol al renașterii universului și al redefinirii existenței umane și continuă a fi și astăzi un mesager al iubirii și al respectului dintre oameni. În cadrul atelierului de creație „Împreună cream bucurii” copiii au confecționat mărtișoare, felicitări, dar și mici cadouri cu dedicații pentru mame. Obiectele astfel realizate de ei au fost dăruite, alături de o iconiță, tuturor femeilor prezente la Sfânta Liturghie în ziua de duminică, 26 februarie 2023.

Văzând entuziasmul și implicarea de care au dat dovadă copiii, ne-am propus să continuăm activitățile dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și cu alte proiecte, încurajând astfel petrecerea unui timp cu ei cultivând împreună hărnicia, dăruirea, iubirea față de aproapele, răbdarea și pacea.

Pe această cale mulțumim tuturor copiilor care au contribuit la aceste activități pentru a aduce bucurie, zâmbet și nădejde în sufletele celor din jur, cât și mămicilor și bunicilor.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași

Related Posts

Sari la conținut