Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 10 Ianuarie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis, din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare, cu ocazia noului an calendaristic, aceasta fiind prima ședință administrativă din anul 2023, împreună cu urări de sănătate și spor în slujirea pe care fiecare preot o îndeplinește la parohie și a adus în atenție lucrarea „Predarea și integrarea egalității de gen în Învățământul preuniversitar: manual pentru cadre didactice”, realizată în cadrul Proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, precum și mai multe observații pe care Patriarhia Română le face pe marginea textului lucrării menționate.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte Avram Costin, preot III la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia – Călărași a prezentat referatul: ,,Grija pentru bătrâni, o datorie creștinească”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut