Hramul Parohiei Volna din Călărași

Marți, 08 noiembrie 2022, Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, și-a serbat cel de-al doilea hram cu ocazia sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

La Sfânta Liturghie oficiată cu această ocazie, pe lângă mulțimea credincioșilor, au fost prezenți și 15 reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în frunte cu domnul colonel Ionel Marcu, Inspector Șef al acestei instituții.

Reprezentanții Jandarmeriei au fost alături de credincioși în biserică și pentru faptul că Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei.

După Sfintei Liturghie s-a oficiat slujba de pomenire a ctitorilor bisericii și s-au rostit rugăciuni de pomenire pentru eroii jandarmi căzuți la datorie.

La finalul ceremoniilor, au fost împărțite 300 de pachete cu alimente celor aflați în nevoi din parohie.

Aceste daruri au fost pregătite prin purtarea de grijă a doamnei Alina Naghi, administrator al firmei SC ALDIS Călărași.

Pornind de la deviza Jandarmeriei Române: „Lex et ordo” (lege și ordine), înscrisă pe stemă, vedem că idealul structurii militare are evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinții Arhangheli.

Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează „Legea” fiind apărător al dreptății și al adevărului, numit de Biserică „înger al legii”, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează „Ordinea”, pacea și armonia, siguranța și binele comun, rezumată în numirea de „înger al harului”.

Astfel, întreaga activitate a jandarmilor români este orientată să se desfășoare pe aceste două coordonate, lege și ordine.

Fiind o instituție cu responsabilitate în menținerea și asigurarea ordinii și siguranței naționale, Jandarmeria Română contribuie și la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor noastre spirituale și materiale.

Avem convingerea că Jandarmeria Română se va afla totdeauna în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea dreptății și demnitatea persoanei umane.

A consemnat preot Florinel Popa, paroh al Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna.

Related Posts

Sari la conținut