Slujbă de sfințire a picturii și catapetesmei la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Drajna

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a slujit vecernia la parohia Drajna din Protopopiatul Călărași și a săvârșit sfințirea picturii și catapetesmei acestui sfânt locaș.

După slujba vecerniei s-a oficiat rânduiala binecuvântării picturii. La momentul îndătinat, pereții pictați ai bisericii și icoanele de pe catapeteasma sfântului lăcaș au fost stropiți cu aghiasmă și unși cu Sfântului și Marele Mir.

La finalul slujbei, părintele protopop a rostit cuvântul de învățătură în cadrul căruia a asemănat locașul sfințit al bisericii cu creștinii care trec prin două din tainele de inițiere în viețuirea creștinească, Botezul și Mirungerea. După cum locașurile de cult sunt sfințite și binecuvântate prin stropire cu apă sfințită și ungere cu Sfântul Mir, și creștinii sunt botezați prin cufundare în apă sfințită și ungere cu Sfântul și Marele Mir. Prin urmare fiecare credincios este o biserică vie, un locaș sfințit în care sălășluiește Hristos. Totodată, părintele protopop l-a felicitat pe părintele paroh pentru râvna de care a dat dovadă de-a lungul timpului în toate lucrările pe care le-a săvârșit și a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea lucrărilor de înveșmântare a sfântului locaș.

La acest moment de bucurie duhovnicească, pe lângă credincioșii parohiei, au participat și oficialități locale și județene.

Biserica parohiei Drajna, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” s-a ridicat între anii 1958-1976 de către enoriașii parohiei Drajna, iar între anii 2012-2021, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, sfântul locaș a fost repictat de către pictorul Cătălin Georgian Mocanu, au fost efectuate ample lucrări de restaurare și de amenajare a sfântului locaș, prin montarea pardoselii din granit, achiziționarea de mobilier nou și schimbarea învelitorii acoperișului.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut