„Cercetați Scripturile” (Ioan 5,39)

Biblia sau Sfânta Scriptură este „insuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3,16), iar Sfântul Ioan Gură de Aur este unul dintre cei mai mari exegeți ai acesteia.

Pentru o cinstire mai deosebită a Sfintei Scripturi, Sfântul Sinod la Bisericii Ortodoxe Române instituie, începând cu anul 2006, Ziua Bibliei, cu scopul de a le aminti credincioșilor datoria de a citi Cuvântul lui Dumnezeu. Este marcată în 13 noiembrie, ziua în care este serbat Sfântul Ioan Gură de Aur.

Și Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași s-a alăturat acestui nobil demers sinodal în a arăta credincioșilor importanța citirii, cunoașterii și trăirii învățăturilor scripturistice.

Astfel, în seara de duminică, 13 noiembrie 2022, părintele Achim C. Vergil-Marian a săvârșit slujba Acatistului Sfântului Ioan Gură de Aur și a prezentat o cateheză Despre Biblie, precum și istoricul tipăririi Sfintei Scripturi pe teritoriul patriei noastre.

Participanții au lecturat versete din Biblie, exprimându-și dorința de a reciti sau citi Sfânta Scriptură, totodată încercând să trăiască și să propovăduiască prin fapte și cuvinte cele citite și auzite.

A consemnat Părintele Achim C. Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași.

Related Posts

Sari la conținut