Ședință specială cu personalul din Protopopiatul Călărași

Marți, 01 Noiembrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc o ședinţă specială cu personalul clerical și neclerical din cadrul Protopopiatului Călărași, privind organizarea Procesiunii cu „Icoana Făcătoare Minuni a Maicii Domnului” de la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț, Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Rusu Manuel, Consilier în cadrul Sectorului Cultural al Centrului Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța procesiunilor in viața Bisericii. De asemenea, părintele consilier a amintit că, pe lângă lucrarea ce se săvârșește la nivel soteriologic, procesiunea este un eveniment care presupune unitate și loialitate față de Eparhia Sloboziei și Călărașilor, din partea propriilor angajați, precum și din partea Protopopiatelor, a cercurilor pastoral-misionare și a unităților parohiale.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu a adus la cunoștința tuturor celor prezenți programul procesiunii cu „Icoana Făcătoare Minuni a Maicii Domnului” de la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț, Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei din 03 noiembrie 2022 și a praznicului Sf. Arhangheli (marți, 08 noiembrie a.c.), hramul vechii catedrale Sfinții Voievozi din Slobozia.

În partea a doua a ședinței, la care a participat personalul neclerical, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, pe lângă detaliile privind programul procesiunii cu „Icoana Făcătoare Minuni a Maicii Domnului” de la Schitul Pocrov, Mănăstirea Neamț, a adus la cunoștința celor prezenți îndatoririle angajatului neclerical și responsabilitatea de a ține sfântul locaș deschis în cursul orelor de program.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut