Îndrumare morală și catehetică prin pelerinaj

Credincioșii Parohiei Independența din Protopopiatul Călărași au pornit spre plaiurile binecuvântate ale patriei noastre cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu,  într-un frumos pelerinaj în Episcopia Slatinei și Romanaților la cele mai reprezentative mănăstiri din eparhie.

Spre aceste locuri ocrotite de Dumnezeu am plecat și noi vineri, 28 octombrie 2022, pentru a descoperi vetrele de spiritualitate ortodoxă românească din această zonă. Un grup de 56 de pelerini de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, Independența, a purces la această călătorie duhovnicească însoțiți de Preacucernicul Părinte Dănuț Noapteș. Pelerinajul nostru a durat  o zi  și am vizitat trei mănăstiri: Clocociov, Strehareț și Brâncoveni.

În această zi de pelerinaj ne-am bucurat de ospitalitatea maicilor de la Mănăstirile vizitate și de frumusețea picturilor interioare și exterioare dar și a obiectelor de patrimoniu din muzeul mănăstirii Clocociov.

Această zi de călătorie duhovnicească a fost un bun prilej pentru pelerinii parohiei noastre să descopere frumusețea spiritualității ortodoxe românești și mai ales profunzimea trăirii creștine, al cărei exponent îl găsim la viețuitorii mănăstirlor care își dedică întreaga viață rugăciunii, ascultării și muncii.

Pentru pelerini dar și pentru mine a fost o mare bucurie sufletească să ajungem în aceste locuri binecuvântate, unde s-au nevoit părinți și maici ai Ortodoxiei românești și care nu face altceva decât să ne impulsioneze și pe fiecare dintre noi să ne pornim pe drumul schimbării și îmbunătățirii vieții noastre duhovnicești.

A consemnat părintele Dănuț Noapteș, preot II la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut