Credincioșii parohiei Independența, pelerini în Moldova

„Fericiţi cei curaţi cu inima, căci aceia vor vedea pe Dumnezeu!”

 

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu. Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în zilele de 06 și 07 octombrie 2022, credincioșii din parohia Independența, din Protopopiatul Călărași au mers în pelerinaj la mănăstirile din Moldova, dar și la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Maici Parascheva ocrotitoarea Moldovei.

În prima zi a pelerinajului, cei 55 de credincioși pelerini, sub îndrumarea părintelui paroh, Gheorghe Marcian, au vizitat Mănăstirile Sfinții Trei Ierarhi, Vlădiceni,  Dobrovăț, Bârnova, Hadâmbu și Bujoreni. Ziua a doua a continuat prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Bujoreni, apoi pașii au fost îndreptați spre închinare la  Mănăstirile Brazi, Dălhăuți, Cotești și Vărzărești.

Pentru orice creștin, pelerinajele sunt întotdeauna un prilej de bucurie duhovnicească, întărire în credință și îmbogățire spiritual-duhovnicească, dar și culturală. Pentru un trăitor de viață spirituală intensă, locurile sfinte pe care le vizitează, unde se închină, de unde se încarcă cu energie pozitivă sunt de mare folos. De fapt, pelerinajul este un răspuns al omului (care caută să ajungă la un loc binecuvântat) la apelul făcut de Dumnezeu, o căutare reciprocă şi o întâlnire spontană. Legătura dinamică dintre răspunsul omului şi chemarea lui Dumnezeu se cheamă „credință”.

Acest pelerinaj a fost un nou prilej de apropiere între credincioșii parohiei, o ocazie bună de catehizare și de îmbogățire duhovnicească, bine-venită, acum, în preajma sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Toți credincioșii s-au întors la casele lor impresionați de frumusețea locurilor vizitate, cu o aleasă bogăție spirituală de care s-au și împărtășit.

A consemnat preacucernicul părinte Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut