Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 11 Octombrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier în cadrul Sectorului Administrativ-Bisericesc al Centrului Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța cimitirelor parohiale în viața Bisericii și a credincioșilor ei, acestea reprezentând Biserica sfinților. Părintele a reamintit că cimitirele trebuie să fie îngrijite și respectate, deoarece sunt printre cele mai sacre locuri dintr-o comunitate.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

De asemenea, preacucernicul părinte protopop a adus la cunoștința tuturor aspecte legate de organizarea Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”, în data de 20 octombrie 2022, la sediul Protopopiatul Călărași.

După comunicarea adreselor, cucernicul diacon Nicolae Constantin, de la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: „Rugăciunea inimii și cunoașterea lui Dumnezeu”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut