Rechizite pentru tinerii cercului catehetic din Bogata

”Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului şi El îi va răsplăti fapta lui cea bună.” (Pildele lui Solomon 19, 17)

 

 

Acest îndemn îl vedem în mai multe versete din Sfânta Scriptură, dar cum îl putem aplica în viața noastră de zi cu zi?

Ajutorarea aproapelui este o datorie creștinească firească și folositoare sufletului pe care ar trebui să o avem permanent în viață.

Dumnezeu este iubire, iar atunci când Îl acceptăm în viața noastră, ar trebui să împărtășim iubirea pe care o primim cu ceilalți, prin acțiuni pline de atenție și grijă.

Domnul Hristos S-a minunat de femeia cananeiancă exclamând de uimire: ”O, femeie, mare este credința ta!” (Matei 15, 28), iar dacă Domnul S-a lăsat impresionat, noi cu atât mai mult suntem datori să ne deschidem lentina ochilor inimii și să ne împlinim misiunea încredințată.

A te lăsa impresionat de suferința și nevoia aproapelui este o acțiune de deschidere a inimii către Dumnezeu, iar harul divin lucrează în inima ta.

Slujirea lui Dumnezeu se face prin slujirea aproapelui, aceasta concretizându-se și în Parohia ”Sfântul Nicolae” Bogata, prin grija și atenția deosebită a doamnei Alina O., căreia îi mulțumim cu recunoștință, purtând-o în rugăciuni.

Duminică, 25.09.2022, după săvârșirea Sfintei Liturghii, 40 de tineri care participă constant la cercurile catehetice și activitățile  parohiei au primit rechizite școlare (complete) necesare bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ.

Să urmăm și să vestim semenilor ”… cu timp și fără de timp” (II Timotei 4, 2) urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel: ”Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Galateni 6,2)

 

 

A consemnat Pr. Spiroiu Mișu, Parohia ”Sfântul Nicolae” Bogata

Related Posts

Sari la conținut