02 SEPTEMBRIE 2022 PROCESIUNE CU ICOANA MAICII DOMNULUI CU PRUNCUL DE LA MĂNĂSTIREA SUCEVIȚA DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR

02 SEPTEMBRIE 2022

PROCESIUNE CU ICOANA MAICII DOMNULUI CU PRUNCUL DE LA MĂNĂSTIREA SUCEVIȚA DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR

 

 

COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

În perioada 02 – 04 septembrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o Procesiune cu Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Sucevița din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor.

 

Calendarul evenimentelor se va desfășura după următorul program:

Vineri, 02 septembrie 2022:

Începând cu ora 16:30, va avea loc primirea Icoanei Maicii Domnului cu Pruncul, la Intersecția Străzii Nicolae Titulescu cu strada București, de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoți și credincioșii, vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Icoana va fi depusă într-un baldachin special amenajat, în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

 

Programul liturgic:

  • Vineri, 02 septembrie 2022:

 De la ora 18:30 – slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu.

 

  • Sâmbătă, 03 septembrie 2022:

De la ora 07:00 – Sfânta Liturghie.

De la ora 17:00Acatistul Maicii Domnului, bucuria tuturor celor necăjiți

De la ora 18:00 slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu.

          

  • Duminică, 04 septembrie 2022:

 Începând cu ora 09:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

La acest moment festiv, pe lângă credincioșii prezenți, vor participa și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Sucevița, va rămâne spre închinare până duminică, 04 septembrie 2022, ora 15:00, când delegația Mănăstirii Sucevița va pleca din Municipiul Călărași.

 

 

SCURT ISTORIC

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul,

făcătoare de minuni Mănăstirea Sucevița, circa 1862

 

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul face parte din patrimoniul sacru al Mănăstirii Sucevița.

 

Maica Domnului cu Pruncul, Hodighitria, reprezentată până mai jos de brâu, ține Pruncul Iisus pe brațul stâng, iar cu mâna dreaptă Îl indică pe Mântuitorul.

 

În decursul anilor icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Sucevița s-a dovedit făcătoare de minuni, aducătoare de ploaie în vreme de secetă (în toate procesiunile făcute cu ea), totodată este grabnică rugătoare și ajutătoare pentru folosul sufletesc și trupesc, pentru izbăvirea din boli, întristări, nevoi și necazuri și pentru mântuirea tuturor celor ce se roagă cu credință.

 

 

 

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro

Related Posts

Sari la conținut