Slujbă de sfințire a Aghiasmei Mici la Inspectoratul Școlar Județean Călărași

Miercuri, 24 august 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Protopopiatul Călărași, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, alături de preacucernicii părinți Mișu Orpică Gabriel Spiroiu, inspector școlar disciplina religie, Laurențiu Marian Dobre și Costin Avram, au săvârșit slujba de sfințire a Aghiasmei Mici, dar și de binecuvântare a noului an școlar, care va începe în data de 05 septembrie 2022.

La acest eveniment au participat doamna inspector general Prof. Roxana Natalia Pațurcă, doamna inspector general adjunct Prof. Diaconu Liliana Corina, alături de întreg personalul didactic / auxiliar al Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a evidențiat importanța conlucrării dintre Școală și Biserică în formarea elevilor, cele două instituții fiind două pietre de temelie ai unei societăți echilibrate.

Doamna inspector general Prof. Roxana Natalia Pațurcă a mulțumit pentru binecuvântările primite și a recomandat prezența preoților la festivitățile de deschidere a noului an școlar în unitățile de învățământ din Județul Călărași.

Părintele inspector Mișu Gabriel Spiroiu în cuvântul său, a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru slujba săvârșită, precum și tuturor participanților.

A consemnat PC Pr. Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași

 

Related Posts

Sari la conținut