Ședința administrativă lunară cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 09 august 2022, a avut loc Ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preacuviosul Părinte Rafail, Vicar Administrativ.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacuviosul părinte vicar a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre postul Adormirii Maicii Domnului, ultimul urcuș duhovnicesc din acest an bisericesc și despre foloasele sufletești și trupești pe care le primim în această perioadă binecuvântată. Totodată i-a îndemnat pe cei prezenți la rostirea rugăciunilor speciale pentru ca Dumnezeu să trimită ploi liniștite.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

De asemenea, preacucernicul părinte protopop a mulțumit tuturor preoților pentru implicarea de care au dat dovadă în desfășurarea colectelor pentru ajutorarea a doi copii, de 10 ani, respectiv 9 ani, unul dintre ei diagnosticat cu suspiciune tumoare malignă, iar celălalt cu tromboză venoasă profundă la brațul stâng, amândoi având nevoie de sprijin pentru a putea fi operați în străinătate

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte Dănuță Gheorghe, preot paroh la Parohia Ciocănești-Sârbi a prezentat referatul: „Învăţătura Sfântului Paisie de la Neamț despre rugăciune”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, Secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut