Curățăm România – Green Weekend în Protopopiatul Călărași

Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, … . Toate s-au făcut prin El şi pentru El. El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate. (Coloseni 1, 16-17)

 

Protejarea mediului constituie ansamblul măsurilor și acțiunilor care duc la reducerea poluării mediului, a surselor de poluare și la îmbunătățirea resurselor. Pentru a reduce poluarea mediului înconjurător și pentru protejarea acestuia, cu toții trebuie să înțelegem cât este de important să menținem apele, aerul și solul curate.

La data de 4 iunie 2022 a avut loc în județul Călărași o amplă campanie de ecologizare. Peste 5000 de voluntari, elevi, cadre didactice, părinți au participat la această activitate, în toate localitățile județului. Au fost colectați peste 3000 de saci.

Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Prefectura județului Călărași, Crucea Roșie-filiala Călărași, Jandarmeria Călărași și UAT-urile ce au arondate unități de învățământ.

În Protopopiatul Călărași au participat profesori / preoți care predau disciplina religie. Dintre aceștia amintim, la:

  1. Școala Gimnazială Nr.1 Modelu – dna. director Prof. Lazăr Mihaela Florentina și alte cadre didactice alături de elevi. Activitate de ecologizare desfășurată în parcul Tonea din comuna Modelu.
  2. Școala Gimnazială Ciocănești – 85 elevi și alte cadre didactice. Comuna Ciocănești a fost „periată” pe cei 7 km de Stradă Principală. Primăria a fost alături, punând la dispoziție: saci, mănuși și preluarea reciclabilelor.
  3. Școala Gimnazială „Mircea Vodă” – 25 elevi și cadre didactice – zona Chiciu.
  4. Școala „Florența Albu” – Vâlcelele pr. Ionce Ioan și alte cadre didactice alături de elevi.
  5. Colegiul Economic Călărași – prof. Borcea Ciprian și cadre didactice – reciclat în Parcul Mare și Parcul Jirlău (zona Spital) – 80 elevi participanți.
  6. Din partea IȘJ Călărași a participat (și) pr. prof. Misu Spiroiu, inspector religie.

Mulțumiri tuturor celor implicați și care au venit în sprijinul comunităților!

Împreună pentru un mediu mai curat!

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să reverse asupra noastră, multă iubire față de mediul înconjurător și față de semeni, ajutându-ne să fim mereu responsabili față de natura ce o avem încredințată în grijă.

Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. (Ioan 1, 3)

Related Posts

Sari la conținut