Sărbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos și pomenirea eroilor neamului la Parohia Independența

În Joia Înălțării Domnului Iisus la ceruri, Biserica a rânduit să se facă și pomenirea eroilor români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării noastre, a familiilor, a credinței, a valorilor noastre românești. Prin cinstirea eroilor români în ziua Înălțării se arată că, prin sângele lor, noi am ținut mereu fruntea sus, nelăsându-ne umiliți de tăvălugul istoriei. Însă nu doar o singură dată în an se face această pomenire, ci în fiecare zi în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, când preotul, la ieșirea cu cinstitele daruri, spune:  ,,pe eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului și pentru libertatea și demnitatea poporului român„.

Credincioșii parohiei Independența, împreună cu preotul paroh Gheorghe Marcian, s-au adunat în jurul troiței eroilor pentru a săvârși slujba de pomenire a eroilor din acest sat, și a tuturor eroilor români din toate timpurile și din toate locurile, în ziua de 2 iunie 2022. S-a desfășurat momentul depunerilor de coroane din partea oficialităților prezente.

La final, copiii Scolii Gimnaziale ,,George Vâlsan”, au recitat poezii pentru a păstra vie jertfa eroilor neamului nostru românesc și au intonat cântece patriotice  cum ar fi: „Avem o țară”, „Drum bun!”, „Treceți  batalioane”, coordonați de doamna profesoara Rusu Petronela, acest moment dovedindu-se a fi un adevărat balsam sufletesc pentru cei care au cunoscut cu adevărat ce a însemnat războiul și ce însemnătate aveau atunci aceste cântece patriotice.

Eroii neamului s-au jertfit pentru țara noastră si dovedesc încă o dată credința dreptmăritoare în Dumnezeu și dragostea de neam a țăranului român.

Dumnezeu să-i odihnească în pace, iar pomenirea lor să le fie veșnic!

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut