1 IUNIE – Pe drumuri de munte

În preajma zilei de 1 Iunie 2022, copiii Școlii Gimnaziale „George Vâlsan” din comuna Independența au mers într-o excursie de două zile în zona Bran – Moeciu, însoțiți de doamnele învățătoare Bălașa Ioana, Bucur Mioara, Petcu Mărioara și de către părintele Gheorghe Marcian, profesor de religie. Itinerariul acestei excursii a cuprins următoarele obiective: prima oprire a fost la Mănăstirea Caraiman, unde toți cei prezenți s-au închinat și au adus slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările de care s-au bucurat. Astfel de ieșiri sunt binevenite, atât ca răsplată oferită pentru efortul și strădania de a participa la activitățile inițiate în cadrul parohiei și ale școlii, cât și pentru a facilita legătura dintre preot, copii și familiile acestora. Excursia a continuat prin vizitarea Casei Memoriale „George Enescu” din Sinaia, Mănăstirea Sinaia,  Castelele Peleș și Pelișor și Palatul Cantacuzino. Ziua s-a încheiat și ne-am bucurat împreună de jocurile copilăriei într-o poieniță din zona Moeciu de sus. Toți copiii au fost încântați, iar noi, organizatorii, ne-am amintit pentru câteva clipe de frumoasa copilărie.

Cea de a doua zi a continuat cu o vizită la Castelul Bran, după care ne-am îndreptat către Grădina Zoologică din Brașov. Deoarece unii dintre ei au văzut pentru prima dată o astfel de locație, surpriza din ochii lor a fost cea mai mare răsplată pentru organizatori. Itinerariu a continuat cu vizitarea Primei Școli Domnești  din Brașov apoi, în Piața Sfatului, copiii au servit prânzul și s-au relaxat. Pașii au fost îndreptați spre Peștera Valea Cetății-Râșnov, apoi spre Muzeul Cinegetic Posada. Ne-am întors acasă plini de amintiri frumoase și de bucurie, căci copiii sunt cei care ne fac de multe ori zilele mai frumoase și pentru care ajungem la un moment dat să trăim.

Bunul Dumnezeu să ne ajute ca și anul următor să petrecem aceste zile frumoase împreună, ca și anul acesta, cu pace, bucurie și momente de neuitat.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut