Acțiune metodică a profesorilor de religie – Zona Călărași

La data de 10 mai 2022, la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlad Țepeș, s-a desfășurat activitatea demonstrativă pe zona Călărași, județul Călărași, sub coordonarea preacucernicului părinte Prof. Spiroiu Mișu, Inspector de specialitate, a doamnei director de la școala gazdă, prof. Bucur Simina și a dl. primar Iliuță Marian.

Activitatea demonstrativă a fost susținută de către preacucernicul părinte Prof. Seimeanu Ionuț, la clasa a IV-a, pe tema Învierea Domnului și femeile mironosițe.

Preacucernicul părinte Prof. a susțin o lecție mixtă, prezentând clasei în ordinea cronologică principalele evenimente din arătările Mântuitorului Hristos după Învierea Sa din morți, insistându-se pe descoperirile Sale către femeile mironosițe și mărturisirea în lume a Învierii Domnului.

Activitatea s-a desfășurat la Căminul Cultural din localitate, într-o atmosferă de praznic, părintele profesor îmbinând metodele didactice tradiționale și moderne, elevii participând interactiv la lecție.

S-au folosit diverse mijloace didactice, atât fizice cât și din mediul online.

După activitate, pentru implicarea și dăruirea elevilor, părintele profesor le-a pregătit un loc de joacă. Elevii au răspuns prin dragostea față de disciplină și părintele profesor, acestea observându-se din răspunsurile date la oră și din modul de participare permanentă.

În încheiere, elevii au fost felicitați pentru implicare și dăruire primind încurajări, fiind invitați la agapa comună.

Preacucernicul părinte Prof. Inspector le-a adresat la sfârșit elevilor, câteva îndemnuri, felicitându-i cât și pe preacucernicul părinte Prof. Seimeanu Ionuț pentru lecția susținută, urmând mai departe ca fiecare profesor să adreseze câteva sfaturi.

La sfârșitul lecției, elevii au recitat / citit poezii despre Învierea Domnului și au ciocnit ouă cu profesorii participanți.

În cadrul discuțiilor ulterioare ale profesorilor / preoților care predau disciplina religie în centrul Călărași, s-au discutat / dezbătut următoarele teme:

  • Organizarea / desfășurarea / premierea elevilor și profesorilor de la olimpiadele și concursurile școlare (disciplina religie);
  • Înscrierea cadrelor didactice pe pagina de Facebook a disciplinei;
  • Prezentarea calendarului de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, Slobozia;
  • Modalități de motivare / implicare a elevilor / profesorilor în viața Bisericii / comunității creștine;

A consemnat Preacucernicul părinte Prof. Spiroiu Mișu.

 

Related Posts

Sari la conținut