Ședința Administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călăraşi

Marți, 10 Mai 2022, a avut loc Şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călăraşi.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Laurențiu Mititelu, Consilier în cadrul Sectorului Bunuri Bisericești al Centrului Eparhial.

În contextul epidemiologic actual, al răspândirii noului virus COVID – 19, ședința din luna aprilie, s-a desfășurat conform indicațiilor primite de la Centrul Eparhial, respectându-se normele legale privind prevenirea răspândirii acestui virus, după cum urmează:

  • în intervalul orar 09.00 – 10.00, în sala de ședințe a Protopopiatului Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 1 și 2.
  • în intervalul orar 10.30 – 11.30, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 3, 4, 5, 6 și 7.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte Consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a oferit detalii cu privire la calendarul de admitere în clasa a IX-a la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur Slobozia, sesiunea Mai 2022, și i-a sfâtuit pe toți preoții prezenți, unii din dumnealor fiind și profesori de religie, să îi indemne pe copiii care au o anumită înclinație, să se înscrie la concursul de admitere la seminar.

În continuare, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial referitoare la Sectorul Administrativ – Bisericesc, Economic – Gospodăresc și Social – Filantropic, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte.

De asemenea, preacucernicul părinte Protopop l-a felicitat pe preacucernicul părinte Gheorghe Marcian, paroh la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași, pentru obținerea locului I la etapa pe protopopiat a Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, cu proiectul „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”, implementat în colaborare cu Școala Gimnazială George Vîlsan din localitatea Independența.

Totodată, s-a adus la cunoștință tuturor celor prezenți Ghidul actualizat privind documentația de accesare și justificare a sprijinului alocat pentru construirea și repararea lăcașurilor de cult, aprobat prin Ordinul Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 17/2022.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte Damian Alexandru, de la parohia Gălățui, a susținut referatul cu tema ,,Rugăciunea în familie: importanţa rugăciunii comune a familiei pentru pacea şi unitatea acesteia”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Luminează-te, Noule Ierusalime”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar la Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut