Cateheză despre Învierea Domnului în Parohia Independenţa

În săptămâna premergătoare Săptămânii Patimilor Domnului am considerat important să invităm un grup de copii care frecventează Sfânta Biserică, dar şi alţi copii din Şcoala George Vâlsan din localitatea Independenţa, unde alături de alţi doi colegi predau disciplina Religie, pentru a aprofunda discuţiile de la clasă despre Praznicul Învierii Domnului.

Prima parte a întâlnirii a debutat cu rostirea rugăciunii Tatăl nostru, apoi am prezentat Cateheza despre Învierea Domnului, cu ajutorul planşelor cu imagini legate de Patimile şi Învierea Sa, dar şi a Sfintei Scripturi ediţia pentru copii . A doua parte a întâlnirii am realizat-o cu ajutorul doamnei preotese Romina Noapteş şi a constat în prezentarea mai multor obiceiuri şi tradiţii legate de Sfintele Paşti, intonarea de pricesne specifice perioadei Postului Mare şi am încheiat cu recapitulurea troparului : Hristos a înviat!

Copiii au fost foarte încântaţi de invitaţie, au înţeles că ne aflăm în aşteptarea Sărbătorii celei mai importante a creştinătăţii şi trebuie să ne iubim şi să preţuim toate obiceiurile străbune. Toţi copii au încercat să înveţe de la doamna preoteasă mânuirea condeiului special pentru realizarea modelelor de pe ouă, mai apoi le-au şi vopsit cu culoarea lor preferată, arătându-se fascinaţi de ceea ce au trăit alături de noi.

Încheierea întâlnirii, care a avut loc în curtea casei parohiale din apropierea Sfintei Biserici, a constat în a-i îndemna pe copii la continuarea dialogului, la participarea la sfintele slujbe în perioada care urmează, la apropierea de Sfânta Spovedanie şi Împartăşanie şi nu în ultimul rând merită amintit faptul că toţi copilaşii s-au bucurat de prăjituri, suc şi câte un pachet cu dulciuri dar şi oul încondeiat şi vopsit de ei.

A consemnat părintele Noapteș Dănuț, preot II la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut