INTRAREA DOMNULUI ÎN IERUSALIM PRĂZNUITĂ ÎN PAROHIA ULMU

Duminică, 17 Aprilie 2022, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, enoriașii parohiei Ulmu, din Protopopiatul Călărași au avut o dublă bucurie: pe de o parte, sentimentul înălțător al Intrării Domnului în sufletul fiecărui creștin mărturisitor al Pătimirii, Jertfei și Învierii Mântuitorului, iar pe de altă parte, emoția reîntâlnirii cu oameni dragi din Călărași, pelerini la Parohia Ulmu în această sfântă zi.

Așa cum îi stă bine pelerinului – căutător și împlinitor al voii lui Dumnezeu – și oaspeții călărășeni au împlinit credința prin iubire milostivă și faptă bună, aducând daruri bogate pentru fiecare enoriaș prezent la Sfânta Liturghie.

Astfel, peștele – simbol al recunoașterii primilor creștini în timpul persecuțiilor – a devenit credincioșilor din biserică, mijloc de hrană materială, dar și prilej de frumoasă și bogată comuniune sufletească și de rugăciune dintre cele două comunități creștine amintite, despărțite de oarecare distanță fizică, dar unite prin har, credință, rugăciune și faptă milostivă.

La fel ca în anii precedenți, slujba Praznicului a fost îmbogățită de împreună – rostirea, de către cei prezenți, a cuvintelor sfinte din Sfânta Evanghelie de la Ioan: „ Osana! Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel! „

A consemnat părintele Niculescu Neculai Laurențiu, paroh al parohiei Ulmu, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut