Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!

Urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu” (Luca 18, 16), în săptămâna Floriilor, în zilele de luni și marți (11-12 aprilie 2022), aproximativ 200 de elevi ai claselor pregătitoare și ai claselor I din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” – Călărași (nr. 10) au pășit cu emoție pragul bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași. Au fost îndrumați de către doamnele profesoare de religie, prezbiteră Dumitrașcu Andreea și prezbiteră Puișor Ancuța-Ionela, precum și de doamnele învățătoare și cu acordul părinților, acești elevi, au fost întâmpinați cu bucurie de către Părintele Achim C. Vergil-Marian, preot coslujitor al acestei parohii.

Părintele a ținut un scurt cuvânt catehetic despre perioda pascală a Floriilor și Învierii Mântuitorului Hristos, accentuând mesajul Domnului Iisus despre iubirea Acestuia pentru copii.

Elevii au rostit rugăciuni specifice vârstei lor, precum și cântarea de bucurie „Hristos a înviat!”.

Copiii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, după care au primit dulciuri din partea parohiei și a doamnelor profesoare.

Deși, parohia noastră nu are nicio instituție de învățământ pe teritoriul arondat, totuși aici se desfășoară frumoase și rodnice acțiuni catehetice și educative cu acele școli și grădinițe cu care a încheiat parteneriate de colaborare.

În toate Dumnezeu fie lăudat, deoarece pruncii au cântat: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!” (Ioan 12,13)

(A consemnat Părintele Achim C. Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași)

Related Posts

Sari la conținut