Ședința Administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călăraşi

Marți, 12 Aprilie 2022, a avut loc Şedinţa administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călăraşi.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier în cadrul Sectorului Administrativ-Bisericesc al Centrului Eparhial.

În contextul epidemiologic actual, al răspândirii noului virus COVID – 19, ședința din luna aprilie, s-a desfășurat conform indicațiilor primite de la Centrul Eparhial, respectându-se normele legale privind prevenirea răspândirii acestui virus, după cum urmează:

  • în intervalul orar 09.00 – 10.00, în sala de ședințe a Protopopiatului Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 1 și 2.
  • în intervalul orar 10.30 – 11.30,la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Municipiul Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 3, 4, 5, 6 și 7.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte Consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a oferit câteva recomandări cu privire la buna desfășurare a alegerilor eparhiale care vor avea loc în data de 05 mai 2022 și a adresat cuvânt de mulțumire părintelui Protopop Vasile Viorel Dinu, domnului primar al Municipiul Călărași, Marius Grigore Dulce, și tuturor celor care s-au implicat în demersurile, care s-au finalizat cu succes, privind transmiterea cu titlu gratuit a dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente curților sfintelor locașuri din Municipiul Călărași, către parohii. Totodată, preacucernicul părinte Consilier i-a indemnat pe cei prezenți la tratarea cu responsabilitate a problemelor legate de dreptul de proprietate asupra imobilelor deținute de către parohii.

În continuare, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial referitoare la Sectorul Administrativ – Bisericesc, Economic – Gospodăresc și Social – Filantropic, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte.

De asemenea, preacucernicul părinte Protopop a adus la cunoștință tuturor ultimele de detalii cu privire la organizarea expoziției „Răstignire și Înviere”, care va fi organizată de Protopopiatul Călărași în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos și Consiliul Județean Călărași, în perioada 14 aprilie – 07 iunie 2022, dar și organizarea concertului „Vin Floriile cu soare” care va avea loc la biserica parohiei „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Călărași.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte Cătălin Mihai Vintilă, de la parohia Vărăști, a susținut referatul cu tema ,,Modele de rugăciune stăruitoare manifestate de femei credincioase emblematice din Vechiul și Noul Testament”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar la Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut