Marșul pentru Viață – Luna pentru viață 2022 organizat în Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași a organizat în ziua de sâmbătă, 26 martie 2022, Marșul pentru Viață.

Acest eveniment s-a aflat la a XII-a ediție națională, iar tema din acest an ,, Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” – a avut ca scop promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți și sprijinirea familiei creștine.

Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creștin ideea de sacralitate a vieții umane și de conștientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre.

Al doilea pilon pe care se sprijină «Marșul pentru viață» este acela de a susține viitoarele mame care se află în situație de criză de sarcină și susținute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovnicești, dar și din punct de vedere material.

Evenimentul s-a desfășurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, unde au participat credincioși, copii, profesori de religie, domnul Marius Dulce, Primar al Municipiului Călărași, care într-un glas au mărturisit apărarea vieții și a familiei.

Acțiunea a debutat cu oficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către părintele Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, părintele Mișu Gabriel Spiroiu, Inspector de Religie și părintele Laurențiu Marian Dobre, Secretar al Protopopiatului Călărași.

După oficierea slujbei de Te Deum, părintele Vasile Viorel Dinu, a evidențiat că ,,Biserica nu poate milita pentru interzicerea la nivel de lege a avortului, dar ceea ce poate face, prin vocea preoților și a mirenilor, este să proclame adevărul revelat că Dumnezeu nu este Dumnezeul morților, ci al viilor (Matei 22,32). Astfel, misiunea noastră este aceea de a propune viața în locul morții, fără a forța cuiva libertatea de alegere”.

După cuvântul părintelui protopop, grupurile catehetice ale parohiilor Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Municipiul Călărași au susținut un mic recital cu piese dedicate familiei creștine.

La final, toți copiii participanți la acest eveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și la diferite jocuri interactive.

Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți.

A consemnat preot Laurențiu Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut