Protopopiatul Călărași, împreună cu Parohia Sfântul Ierarh Nifon alături de refugiați

Încă de când a început acest conflict, foarte mulți cetățeni ucrainieni, împreună cu ai lor copii sunt nevoiți să își părăsească țara, casa dragă, dar mai ales pământul în care s-au născut.

Acest lucru a făcut, ca de aproape 3 săptămâni, drumurile țării noastre să fie bătute în lung și în lat de cei care au fugit de urgia acestui război.

Printre sutele de mii de refugiați ucrainieni care au venit în țara noastră, regăsim numeroase familii, mame cu mulți copii, care au căutat liniște și ajutor în Municipiul Călărași.

În acest sens, Protopopiatul Călărași împreună cu Parohia Sfântul Ierarh Nifon au venit în sprijinul lor, oferindu-le cazare și mese calde în cele 5 camere ale Centrului Multifuncțional de care părintele paroh Anăstase Paul Marian se îngrijește în mod deosebit.

Preacucernicul Părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călăraşi s-a îngrijit ca aceste familii greu încercate să se integreze mai ușor printre frații lor ortodocși din Călărași.

Parohia Sfântul Ierarh Nifon, prin dragostea părinților slujitori își ține permanent porțile deschise pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.

A consemnat preot Vasile Viorel Dinu, protopop al Protopopiatului Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut