Procesiune în Duminica Ortodoxiei la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași

În Duminica Ortodoxiei a anului 2022, la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași, ca urmare a îndemnului Pastoralei Sfântului Sinod, a avut loc o Procesiune cu Sfintele icoane, pentru a marca biruința Bisericii asupra potrivnicilor cinstirii sfintelor icoane și totodată pentru a arăta bucuria comuniunii cu sfinții din toate timpurile și din toate locurile.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, fiind apoi organizată colecta pentru Fondul Central Misionar, strângându-se suma de 577 lei.

În toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate este organizată, în această perioadă, tradiționala colectă în bani pentru Fondul Central Misionar. Acesta este destinat lucrării misionare și sociale a Bisericii şi sprijinirii parohiilor sărace din ţară şi străinătate.

Hotărârea instituirii Fondului Central Misionar a fost luată în timpul vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, în cadrul Ședinței Sfântului Sinod din 18 septembrie 1956.

După aceea, programul liturgic a continuat cu tradiționala Procesiune a Sfintelor Icoane, unde preoții parohiei alături de credincioși au purtat cu cinste pe brațe sfintele icoane, arătând că suntem chemați și noi să fim biruitori, cu ajutorul harului lui Dumnezeu, asupra patimilor lăcomiei, trufiei sau mândriei din noi, care ne pândesc mereu, punând în locul acestora virtuțile smereniei și ale iubirii milostive față de oamenii din jurul nostru.

A consemnat preot Vasile Viorel Dinu, protopop al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut