Rugăciunea în viața mea – Cerc Literar

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la parohia Independenta au continuat activitățile din cadrul concursului „Rugăciunea în viața mea”.

Astfel, în data de 06 martie 2022, s-a desfășurat activitatea „Cerc Literar – Citate ale Sfinților Părinți despre rugăciune”, a doua activitate din cadrul proiectului. Tinerii parohiei au fost împărțiți pe mai multe grupe. Mâinile dibace și creativitatea tinerilor au fost la înălțime în realizarea  de colaje cu texte ale Sfinților Părinți   despre rugăciune. O parte din cei prezenți au căutat citate despre rugăciune, iar cei mici au colorat diverse imagini ce reprezentau modele de rugăciune.

In cadrul acestui cerc copiii au învățat despre foloasele și roadele rugăciunii și au primit diverse provocări pe această temă. Părintele paroh Gheorghe Marcian le-a explicat  că, în contextul actual când se dorește pacea cu foarte multă ardoare, ei au reafirmat că România este Grădina Maicii Domnului, un loc în care rugăciunea, în special pentru cei aflați în primejdie, se experiază intens.

Planșele cuprind rugăciuni despre pace și viață, înconjurate de icoane ale Maicii Domnului, Domnului Iisus Hristos și ale altor sfinți reiterând faptul că mijlocirea Maicii noastre către Dumnezeu este crucială în împlinirea rugăciunilor.

A consemnat părintele Marcian Gheorghe, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut