Ședinţa administrativă lunară din acest an cu preoţii din Protopopiatul Călăraşi

Marți, 08 februarie 2022, a avut loc Şedinţa administrativă lunară din acest an cu preoţii din Protopopiatul Călăraşi.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Cristian Ştefan Munteanu, Consilier Economic al Centrului Eparhial.

      În contextul epidemiologic actual, al răspândirii noului virus COVID – 19, ședința din luna iunie, s-a desfășurat conform indicațiilor primite de la Centrul Eparhial, respectându-se normele legale privind prevenirea răspândirii acestui virus, după cum urmează: 

– în intervalul orar 09.00 – 10.00, în sala de ședințe a Protopopiatului Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 1 și 2.

– în intervalul orar 10.30 – 11.30, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, au participat toți preoții din cercurile pastorale 3, 4, 5, 6 și 7.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial referitoare la Sectorul Administrativ – Bisericesc, Economic – Gospodăresc și Social – Filantropic, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte II Lazăr Vasile de la parohia Unirea a susținut referatul cu tema ,,Învățătura Sfintei Scripturi despre smerenia și sinceritatea în rugăciune: Pilda vameșului și a fariseului, reamintită în fiecare an la începutul perioadei Triodului”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut