Premierea participanților la Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3” în județul Călărași

Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3”, aflat la ediţia a VI-a și organizat online între 18-19 decembrie 2021, a reunit peste 10.000 de copii români din 26 de țări, cu tradiție și comunități de limbă și ortodoxie românească.

Acesta s-a adresat copiilor şi tinerilor creştini cu vârste între 6 şi 18 ani din România şi diaspora românească, fiind organizat de Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca și cu Platforma educațională „red-religie.ro”.

Scopul acestui proiect a fost și este demararea şi dezvoltarea unei strânse colaborări între şcolile de stat şi parohiile ortodoxe româneşti de pretutindeni, concursul dorindu-se  a  fi  o altă  formă  a  mărturisirii  lui Dumnezeu, prin aplecarea spre studiul biblic, prin participarea la orele de religie/cateheză, prin timpul dedicat studiului învățăturilor celor sfinte și prin răspunsul fiecărui copil la chemarea din partea lui Dumnezeu.

În instituțiile de învățământ din județul Călărași premierea elevilor participanți s-a desfășurat începând cu data de 30 ianuarie 2022, dar date fiind vremurile din pandemie, a continuat până când toți participanții au primit răsplata ostenelilor într-un cadru binecuvântat și festiv.

Dintre școlile / liceele participante amintim: Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, Liceul Danubius, Școlile Gimnaziale: ”Tudor Vladimirescu”, Grigore Moisil, etc.

Mulțumind, îndemnăm pe toţi participanții şi îndeosebi pe părinţii acestor copiii şi tineri deosebiți, care au contribuit la buna desfășurare a concursului implicându-se responsabil, să reflecteze asupra modului în care pot ajuta la o mai profundă apropiere de Bunul Dumnezeu, izvorul vieţii şi al dragostei: ”Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.” (Ioan. I, 9)

 

 

A consemnat Pr. Prof. Spiroiu Mișu, Inspector IȘJ Călărași

Related Posts

Sari la conținut