Hramul Parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași

A doua zi după Sfânta și dumnezeiasca Arătare, adică Botezul Domnului, Biserica a rânduit încă de la început a se prăznui Soborul cinstitului și slăvitului Proroc Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, căci se cădea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc.

Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, în data de 7 ianuarie 2022, când prăznuim Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Bucuria sărbătorii de hram a fost întregită prin participarea a numeroși enoriași, precum și a unor oameni din alte localității. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș, adormiți intru Domnul. La sfârșitul slujbei, părintele paroh Gheorghe Marcian a mulțumit tuturor participanților pentru prezența la aceste momente duhovnicești, o adevărată sărbătoare de suflet în viața enoriașilor parohiei si nu în ultimul rând familiei Anghel Constantin și Elena, care și în acest an s-au învrednicit a se ocupa de pregătirea acestui hram.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh la parohia Independența.

Related Posts

Sari la conținut