Școlile din județul Călărași prezintă oferta Seminarului Teologic Slobozia

Oferta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a fost prezentată, în perioada 6-21 octombrie 2021, în școlile din județul Călărași, într-un mod pilduitor și practic – „Ascultați și mărturisiți … zice Domnul Dumnezeu.” (Amos III, 13)

„De aceea și noi, având împrejurul nostru atâta nor de mărturii…” (Evrei XII, 1), ascultăm  și împlinim precum Tobit, un bun credincios, în Vechiul Testament ce mărturisea:
„Binecuvântați pe Dumnezeu, slăviți-L și cunoașteți slava Lui și mărturisiți înaintea tuturor celor vii ce a făcut El pentru voi! Bun lucru este a binecuvânta pe Dumnezeu, a preaînălța numele Lui și a vesti, slăvind faptele lui Dumnezeu! Și voi să nu vă leneviți a-L preaslăvi.” (Cartea lui Tobit XII, 6). Urmându-i învățăturile, o parte dintre aceste instituții, au mediatizat vizibil, la avizierele unităților de învățământ sau la intrările/ieșirile acestora, oferta de admitere a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” – Slobozia pentru anul școlar 2022-2023.

Nădăjduim că inițiativa folositoare vremurilor și societății să fie urmată și de alți slujitori ai catedrelor, împlinind prin cuvânt și prin fapte ascultările încredințate: „Și noi am văzut și mărturisim …” (I Ioan, IV, 14) .

A consemnat Preot Prof. Spiroiu Mișu, inspector ISJ Călărași.

Related Posts

Sari la conținut