Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva a îmbrăcat haine de sărbătoare

Joi, 14 octombrie 2021, când Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Protopopiatul Călărași și-a serbat hramul.

Evenimentul a debutat din seara ajunului cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar în dimineața zilei hramului, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, împreună cu părintele paroh Paul Tudorache și părintele Ionuț Oprișan de la parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Municipiul Călărași.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a urmat slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestui sfânt lăcaș.

În încheiere, părintele Vasile Viorel Dinu a amintit credincioșilor că Sfânta Cuvioasă Parascheva este pentru noi un dascăl al sfinţeniei prin viaţa şi sufletul său, un semn vorbitor şi îmbietor către sfinţenie prin sfintele sale moaşte, iar pomenirea ei trebuie să nască în noi curajul de a ne apropia de această viaţă creştină, care şi pentru noi a fost dată.

A consemnat preot Vasile Viorel Dinu, protopop al Protopopiatului Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut